Тази седмица Samsung представи ново поколение Universal Flash Storage (UFS) 4.0 памет, която замества досегашната UFS 3.1 и ще осигури много по-високи скорости за бъдещите устройства на компанията. 

Samsung, Oppo и как двете компании започват да следват примера на Apple и да разработват собствени чипове

Samsung и Oppo тръгват по стъпките на Apple

Затварят цикъла

Новата платка е по-компактна, до 46% по-енергоефективна и предлага скорост до 23.2Gbps на лента, което е двойно повече от максимума при UFS 3.1. 

UFS 4.0 е особено добра новина за предстоящите 5G модели на Samsung, които могат да свалят огромни количества данни за кратко време, но и за развиващите се AR/VR джаджи, при които отново говорим за големи обеми данни. 

Снимка 572620

Източник: lifestyle.bg

Новата памет ще предложи до 4200MB/s при разчитане на данни и до 2800MB/s при запис, а компактният й размер означава, че може би ще видим повече модели телефони с 512GB и 1TB памет.

По-високата енергоефективност пък е знак, че моделите, които ще ползват UFS 4.0, ще издържат по-дълго с едно зареждане, освен ако Samsung реши да пренасочи освободения заряд към други компоненти. 

Apple, Samsung и каква екстра може да видим в смарт часовниците тази година

Каква екстра може да видим в смарт часовниците през 2022 г.

Защо не успяха досега

Производството на UFS 4.0 ще започне през третата четвърт на тази година, съобщава Samsung, което ни навежда на мисълта, че следващите Galaxy S устройства вероятно ще разполагат с новата технология.