JerryRigEverything е един от YouTube каналите, които от години служат като обективен барометър за здравината и способностите на дадена джаджа, най-често смартфон.

Samsung Galaxy Z Flip и всичко за втория сгъваем смартфон на марката

Galaxy Z Flip - най-красивият коз на Samsung

Секси дизайн, подобрен екран и много удобства

Създателят му Зак Нелсън има консистентен и изпитан подход към контролираното унищожаване на телефони, и мнението му обикновено отговаря на реалността.

Наскоро Зак се зае да измъчи новия Samsung Galaxy Z Flip до краен предел, като основният фокус е, разбира се, гъвкавият дисплей.

През последните месеци една от главните дискусии около модела гравитираше около ултра тънкото стъкло (Ultra Thin Glass - UTG), с което Samsung целеше да поправи грешките, допуснати с Galaxy Fold.

Снимка 467095

Източник: YouTube / JerryRigEverything

Съдейки по резултатите от тестовете на Зак обаче, е лесно да заключим, че екранът на Z Flip далеч не страда от проблеми.

При драскане с остър предмет върху него веднага се получават следи и вдлъбнатини, които определено не са типични за стъклените екрани, какъвто би трябвало да е този на Z Flip.

Резултатите от теста приличат повече на тези при Galaxy Fold, отколкото тези на обикновен смартфон.

Затова здравината на екрана на Z Flip получава оценка две от 10 по скалата на Зак, като подобна оценка имат и миналогодишния Galaxy Fold, и новия Motorola Razr.

При пробиване на самия панел не се наблюдават пукнатини, каквито бихме очаквали от стъклен дисплей.

Зак смята, че причината за това е супер тънкият пластмасов слой, който е поставен върху ултра тънкото стъкло на Samsung.

Motorola Razr, iFixit и колко лесно е да се поправи сгъваемия смартфон

Колко лесно е да поправиш Motorola Razr

Нов екран струва “само” 299 долара

Всичко това означава, че собствениците на новия сгъваем телефон на Samsung ще трябва да внимават, когато носят телефона в джоба или в чантата си, защото рискът от увреждане на екрана от малки частици изглежда доста реален.

Добрата новина е, че подмяната на екрана струва 119 долара, което можем да отсъдим, че е в рамките на нормалното.