Една от най-важните стъпки на Samsung през последните години бе да постави акцент върху обогатяването, разрастването и усъвършенстването на Galaxy екосистемата, която вече предлага доста повече от телефони и таблети.

На какво е способен Samsung Galaxy S21 Ultra вече имахме възможност да се убедим сами и от първа ръка. Сега дойде моментът да тестваме още няколко нови попълнения в Galaxy екосистемата.

Samsung Galaxy S21 Ultra и какво предлага новият премиум смартфон

Samsung Galaxy S21 Ultra не оставя място за двоумение

Трудно е да му намерим кусур

Имаме три отделни устройства, които в съчетание правят ежедневието ни още по-ефикасно, а почивката и забавленията по-пълноценни.

Така преди дни при нас пристигнаха Samsung Galaxy S21+, Galaxy Buds Pro и Galaxy SmartTag. И трябва да кажем още отсега, че тези три продукта обогатиха работната ни седмица с доста забавление и цял куп впечатления.

Снимка 524449

Източник: lifestyle.bg

Добрият смартфон е удобен, красив и мощен

Започваме с това, че Samsung Galaxy S21+, позициониран между S21 и S21 Ultra, ни спечели с дизайна и визията си още от момента, в който го извадихме от кутията.

Телефонът е с алуминиева рамка и стъклен матов гръб, който не само скрива следите от пръстите изненадващо ефективно, но и разбираме веднага, че в ръцете си имаме премиум устройство. Така S21+ се усеща комфортно и стабилно и не оставя съмнението дали няма да го изпуснем.

Снимка 524453

Източник: lifestyle.bg

Плоският 6.7-инчовият екран е с резолюция от 1080 х 2400 пиксела и адаптивна честота на опресняване до 120Hz, максималната му яркост е 1300 нита и поддържа HDR10+. Точно толкова добър е, колкото очаквахме, и беше истинско удоволствие да играем, снимаме и четем през него. И да, удобен е за ползване и само с една ръка.

Снимка 524450

Източник: lifestyle.bg

Също като дисплея, обновеният камерен модул на S21+ има приятна естетическа функционалност, но тя съвсем не е всичко. Спокойно можем да кажем, че за нас това е най-успешният дизайн на задната камера на Galaxy телефон в последно време. Модулът прелива от страничната рамка и в случая на S21+ в него са поместени общо три сензора.

Камерата определено е една от най-силните страни на S21+ и благодарение на синергията между стабилен хардуер и разнообразен софтуер, ни даваше свобода да експериментираме и творим както пожелаем.

Снимка 524456

Източник: lifestyle.bg

Подобреният Single Take режим позволява да избираме измежду до 10 изображения и 4 видеа, а нощният режим гарантира страхотно качество и цветове при слаба светлина.

Доста се позабавлявахме и с Director's View - една от най-интересните новости, която позволява да записваме през всички камери едновременно (включително и предната) и с лекота да сменяме различни гледни точки и обективи. А това е особено приятно за влогърите и за хората, които често снимат видеа. Те със сигурност ще оценят и възможността за видео заснемане в 8К при 24FPS, 4K при 30/60FPS и Full HD с до 240FPS.

Снимка 524455

Източник: lifestyle.bg

И понеже Galaxy S21+ е базиран на чипсет Exynos 2100 и 8GB RAM, всичко се случва бързо и гладко, игрите вървят страхотно и с изненадващо малко загряване на корпуса. В ръцете ни батерията без проблем издържаше по цял ден, а даже и отгоре, въпреки че почти през цялото време екранът работеше при 120Hz.

Екосистема, която работи за теб

Възможността безпроблемно и бързо да превключваме от устройство на устройство, да ги свързваме и използваме в хода на деня е това, което днес истински отличава Galaxy серията на Samsung.

Снимка 524452

Източник: lifestyle.bg

Новите Galaxy Buds Pro са добър пример за това развитие и са отличен избор, ако държим на качествения звук и често жонглираме между телефона и таблета. Нужно е само да ги доближим до телефона, за да получим известие за свързване, а през приложението Samsung Wearable настройваме почти всичко в тях.

Снимка 524454

Източник: lifestyle.bg

Разполагат и с интелигентно изолиране на странични звуци и шум, но една от най-важните им нови екстри е да ги ползваме като микрофон към телефона. Това е особено удобно, ако видео разговорите заемат важна роля в ежедневието ни, или ако снимаме често видеа. В тандем с Director's View тази функция е рай за влогърите и инфлуенсърите.

Снимка 524446

Източник: lifestyle.bg

Buds Pro са със силиконови накрайници и влизат в ухото доста плътно. Това спомага за по-добър и чист звук, но и за повече стабилност при движение и при спорт.

Разнообразие от възможности

Към дуото от телефона и слушалките добавяме и SmartTag - малката джаджа, с която проследяваме различни предмети, но също така управляваме и смарт уредите у дома.

Снимка 524459

Източник: lifestyle.bg

Устройството наподобява ключодържател и лесно може да бъде прикачено към ключовете за вкъщи, тези за колата, а защо не и към домашния ни любимец. Свързването с телефона става за секунди - чрез бутона SmartTag или като сканираме QR кода от кутийката му с камерата на телефона.

Снимка 524460

Източник: lifestyle.bg

Чрез SmartThings Find следим локацията на SmartTag дори когато сме офлайн, а звукът му е достатъчно силен, за да го чуем отдалеч. Бутонът в него е програмиран чрез приложението SmartThings и служи като дистанционно за други свързани джаджи - телевизор, климатик, осветление и други.

Така Samsung успява да превърне Galaxy едновременно в хъб и в единна екосистема, която ни помага да организираме и управляваме ежедневието си по-ефективно, независимо какво включва то. Признаваме, че преживяването ни допада и защото е различно - позволява не само да имаме пълен контрол над всичките ни джаджи, но и да определяме начините, по които ги ползваме.