През последните години китайските производители заляха пазара със смартфони, които са далеч по-надеждни и мощни от популярните на запад модели, и в същото време струват в пъти по-малко.

Oppo и Xioami внедриха камери под екраните на телефоните си

Oppo и Xioami с камери под екраните на телефоните си

Още впечатляващи иновации от Китай

Факт е, че китайците разполагат с цял куп собствени технологии и методи за тестване на джаджите си, които в нашите очи често изглеждат странни.

Наскоро един от водещите производители в Китай Oppo реши да тества способностите на геймърския си модел iQOO, като го изпрати на височина от 31 километра, за да види как ще се справи машината с ниските температури и падането от безумно голяма височина.

Телефонът е бил прикачен към балон с хелий и камера, а видеото от случката можем да видим тук.

Как да диагностицираме смартфона си

Как да диагностицираме смартфона си

Какви са вариантите за Android и iOS

Добре е да отбележим, че този модел на Oppo по нищо не отстъпва на спецификациите на водещите смартфони в Европа и САЩ, и разполага с най-новите за тази година чипове и технологии.

iQOO е издържал на температура до -55 градуса по Целзий, което само по себе си си е постижение, и се е приземил в тревиста местност. Това може би е и ключът към оцеляването му.

Ако беше паднал върху асфалт, едва ли от Oppo щяха да се хвалят с експеримента си, но няма как да знаем това със сигурност.

Китайци предизвикват Apple и техния iPhone X

Китайци предизвикват Apple и техния iPhone X

Очаква се Oppo Find X да се появи в Европа през август

Смартфонът се е разминал само с пукнат протектор, а дисплеят, корпусът и платките му са останали напълно непокътнати.