През март тази година Карл Пей, основател на лондонския стартъп Nothing, обяви, че компанията му подготвя невиждан досега прозрачен смартфон, който ще представлява алтернатива на iPhone. 

Nothing и какво знаем за предстоящия смартфон на марката

Алтернативата на iPhone идва това лято

Телефонът на Nothing с по-различен Android

Оттогава досега Пей и компанията му разкриха доста малко за предстоящия модел, но скорошна публикация на немския сайт Allround-PC сочат, че телефонът може да се появи още през юли на цена от 500 евро. 

Не става ясно дали това е датата на обявяване на телефона, или датата за излизането му на пазара. 

Снимка 575512

Източник: Nothing

Разкритията обаче идват само дни, след като самият Карл Пей сподели в Twitter детайли около дизайна на устройството. 

От поста му става ясно, че през гърба на Nothing Phone (1) ще прозира спираловиден компонент за безжично зареждане, който е малка част от всичките 400 компонента в телефона. 

Водещият дизайнер на компанията Том Хауърд споделя пред Wallpaper, че компанията специално се е постарала да направи видими най-важните и интересни компоненти в телефона. 

Снимка 575511

Източник: Nothing

Очевидно Хауърд и екипът му са работили усилено върху това да направят телефона не просто прозрачен, но и естетически издържан. 

Все пак от думите му става ясно, че екипът е успял да се справи с това предизвикателство, като споделя, че процесът е наподобявал редене на пъзел. 

Nothing Ear (1) и всичко за новите слушалки

Nothing Ear (1) - големият шамар за Apple и всички останали

нестандартен и достъпен конкурент на AirPods

Засега не знаем нито с каква камера ще е телефонът, нито детайли около спецификациите му, но се спекулира, че компанията ще заложи на чипсет Snapdragon 7 Gen 1, който се позиционира във високия среден клас.