За момента Nothing е сравнително неизвестна компания, основана от Карл Пей - един от съоснователите на OnePlus, който напусна, за да изгради нещо ново и различно. 

Nothing Ear (1) и всичко за новите слушалки

Nothing Ear (1) - големият шамар за Apple и всички останали

нестандартен и достъпен конкурент на AirPods

Засега единственият продукт на Nothing са слушалките Ear (1), които привличат с приятни екстри и интересен прозрачен дизайн, но на хоризонта се задава и смартфон под тази марка. 

За това се говори от няколко месеца, но по време на онлайн събитие вчера, 23 март, Пей потвърди всички слухове и разказа малко повече за амбициите на компанията му в сферата на смартфоните. 

Снимка 567898

Източник: Nothing

Това лято очакваме да видим смартфон, в чиято разработка са участвали компании от ранга на Samsung, Google и Sony. 

Въпреки че компанията Nothing за момента има само около 300 служители, по думите на Пей, тя планира да пусне телефон, който ще е способен да се конкурира и да служи като алтернатива на хегемона iPhone. 

Nothing phone (1) ще е базиран на Android, но ще е покрит от фирмен софтуер на име Nothing OS, с който компанията ще цели да извлече най-доброто от системата на Google и да предложи по-изчистена ретро визия. 

Снимка 567897

Източник: Nothing

Телефонът ще има подсигурени ъпдейти на операционната система за поне три години и четири години ъпдейти на сигурността. 

Устройството също така ще е базирано на чипсет Snapdragon, но не знаем точно кой модел. 

Samsung и какво знаем за сгъваемия смартфон-оригами, който компанията подготвя

Какво знаем за смартфона-оригами на Samsung

Нестандартен подход

Знаем обаче, че Nothing подготвя цяла гама от други продукти и аксесоари, но очевидно ще трябва да изчакаме още известно време, преди да научим повече за тях.