От доста време очаквахме да видим истински качествени безжични слушалки с Active Noise Cancellation (АNC) на приемлива цена. Ето че и този момент може би настъпи. 

Вчера, 27 юли, компания с артистичното име Nothing представи първия си продукт, който се нарича Nothing Ear (1) и е един истински шамар за AirPods и останалите модели в същия ценови клас. 

Ear (1) има всичко, което предлагат и “големите”, нo без едно много съществено нещо - високата цена. 

Снимка 540746

Източник: Nothing

Слушалките са с лек прозрачен корпус, като теглото на всяка от тях е едва 4.7 грама. 

Прозрачността и философия за Nothing, като в случая е изразена във възможността да надникнем и разгледаме продукта отвътре през прозрачния материал. 

Ear (1) ни печелят с интересен и нестандартен дизайн на фона на повечето популярни модели безжични слушалки, които изглеждат доста еднообразно. 

Снимка 540748

Източник: Nothing

Въпреки лекотата си слушалките разполагат с доста големи 11.6-милиметрови драйвъри, по-големи дори от тези в AirPods Pro. 

За работата и качеството на ANC се грижат по три микрофона във всяка слушалка, които могат да пропускат различни нива на страничен шум. 

Снимка 540749

Източник: Nothing

Батерията в Ear (1) издържа до четири часа и половина с едно зареждане, а в кутийката има допълнителен заряд за до 22 часа работа и до 34 часа, ако не ползваме ANC. 

Слушалките са съвместими с Android и iOS и могат да бъдат допълнително настройвани чрез собствено мобилно приложение. 

Снимка 540750

Източник: Nothing

На теория новите слушалки на Nothing по нищо не отстъпват пред модели с доста по-високи цени, но няма как да знаем точно колко добри са, преди да ги тестваме лично. 

За момента можем да се доверим на Луис Хилсентегер, един от най-известните технологични ютюбъри и лице на Unbox Therapy, който лично взе участие в представянето на Ear (1).    

Слушалките ще струват само 99 евро в Европа и ще се появят на 17 август.   

Крайно време беше да видим подобен продукт и вярваме, че обещанията на Nothing и коментарите на Хилсентегер няма да се окажат пресилени.  

Sony WF-1000XM4 и всичко за новите слушалки на компанията

Това ли са най-добрите слушалки на пазара

Sony пак ни изненада

Интересен факт за Nothing e, че шефът й е един от съоснователите на OnePlus, а мисията на компанията е да "премахне бариерите между технологиите и хората".