Моделите в Moto G серията на Motorola са сред най-популярните бюджетни смартфони на пазара, които предлагат добър пакет от възможности срещу достъпна цена.

След като видяхме Moto G8 Power и G8 Play, сега идва ред на "OG" модела - Moto G8.

По отношение на дизайна Moto G8 доста напомня на другите два модела от тази серия, като отново имаме ясно изразена долна рамка в екрана и по-изчистена горна част с малък отвор за селфи камерата.

Снимка 470431

Източник: Motorola

Трябва да признаем, че сме озадачени от решението на Motorola да смени 6.2-инчовия FHD+ екран, който видяхме в G7, с 6.4-инчов LCD панел с HD+ резолюция.

Обикновено с увеличаването на размера на екрана расте и резолюцията в името на по-ясните изображения, но тук това не е така.

Moto G8 може да се похвали с нов процесор в лицето на Snapdragon 665 и по-голяма батерия с 4000mAh.

Тук обаче има още една изненада.

Снимка 470433

Източник: Motorola

Тазгодишният модел идва с 10-ватово зарядно, което, освен че е доста слабо за стандартите на 2020 г., е и по-слабо от 15-ватовото зарядно в комплекта на Moto G7.

В комплект с по-голямата батерия времето за зареждане най-вероятно ще е осезаемо по-дълго, отколкото при G7.

По отношение на мястото за съхранение моделът разполага с до 64GB, а максималната му RAM памет е 4GB.

Снимка 470432

Източник: Motorola

Moto G8 предлага тройна камера с 16-мегапикселов главен сензор, 8-мегапикселова камера с широк ъгъл и 2-мегапикселова макро камера. Селфи сензорът пък е осем мегапиксела.

От Motorola обещават, че Moto G8 ще се появи в Европа в следващите няколко седмици, а цената му ще е между 250 и 300 долара.