От години Motorola успява да радва феновете на Android с доста качествени и способни, но и истински достъпни откъм цени устройства. А тази комбинация, както знаем, е рядкост на пазара.

Наскоро обявеният Moto G 5G Plus е отличен пример за стратегията на компанията и се слави като първия бюджетен 5G модел на марката.

Ще започнем отзад напред и ще кажем, че този приятен на вид модел ще вкара 5G в джоба ни само срещу 350 евро за базовия модел. Това е приятна новина за сегмента на 5G моделите, които все още държат доста високи цени.

Снимка 487104

Източник: Motorola

Въпреки ниската цена, телефонът е зареден с цели четири задни камери, както и две предни, изрязани в малки дупки в 6.7-инчовия екран. Селфи конфигурацията включва 16-мегапикселов главен сензор с подобрения в снимките при слаба светлина и широкоъгълен сензор, който хваща "четири пъти повече от приятелите ни в кадъра".

Това ще трябва да се тества, за да видим как думите на Motorola се материализират на практика.

На гърба имаме 48-мегапикселов главен сензор, 8-мегапикселов ултра-широк такъв, камера за дълбочина и 5-мегапикселова макро леща.

Снимка 487103

Източник: Motorola

Процесорът е Snapdragon 765, от който не бива да очакваме чудеса, но можем да сме спокойни, че ще подкара игри и ще осигури гладка навигация през приложения. 90-херцовият екран също ще се грижи за плавните анимации.

Малкият модел, чиято цена обявихме по-горе, идва с 64GB място за съхранение и 4GB RAM, а за още 50 евро отгоре можем да получим 6GB RAM и 128GB памет.

Батерията обаче ни грабна повече - цели 5000mAh, които осигуряват до два дни работа, обещават Motorola.

Снимка 487102

Източник: Motorola

От компанията са добавили и сензор за пръстов отпечатък в дясната страна на устройството, който може да бъде програмиран да изпълнява определени функции. Екстра, която Motorola нарича Power Tap.

Moto G8 Power Lite - новият бюджетен смартфон на Motorola

Изненадата в новия бюджетен смартфон на Motorola

Moto G8 Power Lite си заслужава вниманието ни

Moto G 5G Plus ще започне да пристига в Европа от днес, 8 юли, и със сигурност ще грабне вниманието на феновете на марката, които искат да са сред първите закачили се за свръх бързата интернет мрежа.