Тази седмица в мрежата ни попадна изключително любопитно проучване, проведено в САЩ от застрахователния брокер Jerry, което разкрива разликите в шофьорските умения на потребителите на Android и iOS. 

IDC, продажбите на смартфони и колко по-висока е средната цена на iPhone спрямо тази на Android

Колко по-скъп е iPhone от Android

Apple прибира огромен процент от общите продажби

За да достигнат изводите си, които ще разгледаме след малко, от Jerry са използвали данни на 20 000 потребители, изминали над 13 милиона километра в рамките на 14 дни. 

За целите на проучването са сравнявани различни показатели и фактори, но при всеки един от тях изводът е, че шофьорите с телефони с Android са по-добри и внимателни от тези с iPhone. 

Снимка 573054

Източник: Jerry

Потребителите на Android се разсейват по-малко, по-рядко превишават ограниченията на скоростта, завиват, ускоряват и спират по-безопасно.

Jerry са направили и сравнение в резултатите на шофьорите, разделяйки ги по степен на образование. 

При тази съпоставка излиза, че андроидските потребители без диплома от гимназия са с по-висок резултат като шофьори от собствениците на iPhone със завършена докторска степен. 

Снимка 573055

Източник: Jerry

Превесът на потребителите на “зеления робот” е видим и при сравнение на резултати по възрастови групи. 

Снимка 573056

Източник: Jerry

В публикацията си Jerry припомня предишни проучвания, които разкриват, че собствениците на телефони с Android са по-скромни, честни и отделят по-малко внимание на икономическия и социалния си статус. 

Тим Кук и как да изберем между Android и iOS телефон

Кога да изберем Android и кога - iOS, според Тим Кук

Въпрос на свободен избор

Вследствие на проучването на Jerry изглежда, че вече ще могат да се похвалят и с това, че са по-добри шофьори, поне на теория.