Една от най-честно срещаните причини, заради които потребителите избират Android, безспорно е възможността да свалят приложения от знайни и незнайни уебсайтове, и да настройват преживяването си с телефона така, както iOS просто не предлага. 

Тим Кук, Apple, Android и защо според СЕО-то системата на Google има повече вируси

Защо Android има 47 пъти повече вируси от iOS

Тим Кук изкара стряскащи статистики

Ограничаването на iOS обаче е една от силните страни на платформата на Apple. тъй като намалява шанса вируси и опасни програми да бъдат свалени от мрежата и да откраднат банковите ни данни например. 

Според Тим Кук, СЕО на Apple, това не трябва да се променя, тъй като това разделение обуславя свободата на избор и разнообразието на пазара. 

Снимка 535270

Източник: iStock

Това разкри самият той по време на конференцията DealBook, организирана от New York Times.  

Под напора на делата с Epic Games Apple може да се окаже принудена да позволи свалянето на приложения от източници, различни оторизирания App Store, тъй като настоящите ограничения дават на Apple своеобразен монопол над втората мобилна платформа в света. 

Кук обаче смята, че това е напълно здравословно за индустрията и потребителите, тъй като всеки може просто да си закупи Android, ако иска да може да сваля приложения от непроверени източници. 

Снимка 553445

Източник: iStock

За него премахването на защитите от iPhone e равносилно на това да се произвеждат автомобили без предпазни колани и без въздушни възглавници. 

Очевидно в неговите очи телефоните с Android са еквивалент на именно такива автомобили. 

Apple, YouTube, Facebook и колко милиарда загубиха някои компании заради новите защити в iPhone


Колко милиарда загубиха YouTube и Facebook заради Apple

iPhone не може да бъде следен по този начин

Според него iPhone повече няма да бъде iPhone, ако се премахнат тези ограничения, а благодарение на алтернативата, която предлага Android, това не е необходимо да се случва.