iPhone SE се превърна в предпочитан избор за хората, които искат да са част от iOS екосистемата и да получат максимално надежден смартфон на максимално ниска цена. 

iPhone SE 2022 и с какъв дизайн ще се появи новият модел

Разочароващи новини за предстоящия iPhone SE 2022

Ще трябва да изчакаме още две години

Тази година Apple ще пусне третата генерация на iPhone SE, за който вече знаем, че ще разполага с 5G свързаност. 

Тази седмица журналистът Рос Янг съобщи в Twitter, че производството на телефона ще стартира през март, а самият апарат ще бъде представен официално или във втората половина на април, или в началото на месец май. 

Снимка 474449

Източник: Twitter / AppleInsider

Всеобщото очакване бе, че новият SE най-накрая ще изостави стария дизайн на iPhone с дебели рамки около екрана и хоум бутон, и ще е с визията, която започнахме да виждаме от iPhone X насам - изчистено лице, Face ID и т.н.

Уви, по последни данни това няма да се случи и предстоящият модел ще запази старомодния си облик, но пък ще привлича потребителите с чисто по-нов чипсет, най-вероятно A15 Bionic, и 5G свързаност. 

Снимка 478338

Източник: iStock

Очакванията са, че iPhone SE без хоум бутон ще се появи чак през 2023 г., но за момента това е по-скоро слух, а и Apple обикновено не пуска нови SE модели всяка година. 

Apple, iPhonе 14, iPhone 14 Max и защо следващите им телефони могат да са по-скъпи

Ще ни хареса ли цената на iPhone 14

И какво ще представлява iPhone 14 Max

Все пак тазгодишният вариант отново ще е най-евтиният начин да се сдобием с iPhone и със сигурност ще представлява интерес за мнозина.