iPhone 14, който ще се появи през есента на тази година, се очаква да донесе най-значимите промени във визията на телефоните на Apple oт 2017 г. насам, когато се появи iPhone X без хоум бутон. 

Xiaomi 12, iPhone 13 и каква е най-важната разлика между тях

Как Xiaomi 12 предизвика iPhone 13

По-компактен, но с по-голям екран

iPhone 14 най-вероятно ще е и моделът, при който най-накрая ще видим напълно изчистен екран без натрапчив прорез за селфи камерата и Face ID сензорите, но може би ще има нещо, което няма да ни хареса, и това е цената. 

Наскоро LeaksApplePro публикуваха в Twitter пост с цените, които Apple обмисля да постави на предстоящите телефони. 

Снимка 531023

Източник: Apple

Според обявените данни тази есен всички нови модели iPhone ще са със 100 долара по-скъпи от моделите през последните години, а причината за това са постоянно покачващите се разходи в производството и поточната линия. 

Постът в Twitter oбаче разкрива и нещо доста пикантно. 

При изброените модели липсва iPhone 14 mini, което съответства на плановете на Apple да спре да произвежда мини модел, но изглежда, че той ще бъде заместен с нещо по-вълнуващо - iPhone 14 Max (без Pro). 

Снимка 540780

Източник: GettyImages

Този модел най-вероятно ще е с размерите на iPhone Pro Max, но ще е със спецификации, сходни до тези на базовия iPhone 14. 

Това означава, че хората, които искат да имат телефон с голям екран, ще могат да го получат на по-достъпна цена и няма да се налага да си купуват най-скъпия модел от серията, както беше досега. 

Снимка 544655

Източник: iStock

Според данните на LeaksApplePro въпросният iPhone 14 Max, който ще измести mini модела и може би ще е с диагонал на екрана от 6.7 инча, ще струва 899 долара, докато регулярният iPhone 14 ще струва 799 долара. 

iPhone SE 2022 и с какъв дизайн ще се появи новият модел

Разочароващи новини за предстоящия iPhone SE 2022

Ще трябва да изчакаме още две години

Така разликата между цената на не-Pro моделите и Pro моделите ще стане по-голяма, като се очаква iPhone 14 Pro да се продава за 1099 долара, а iPhone 14 Pro Max - за 1199 долара.