Въпреки безпрецедентните забрани за търговия от страна на САЩ, Huawei някак успя да продължи растежа си през последната година и дори да изпревари Samsung по продажби на смартфони.

Huawei и как компанията задмина Apple и Samsung по продажби на смартфони

Huawei грабна короната при смартфоните

Немислимото се случи

Разпоредбите на Доналд Тръмп ограничиха търговията на американски компании с Huawei още през май миналата година.

През май тази година пък президентът издаде нова заповед, с която допълнително ограничи компонентите, които Huwaei може да купува от САЩ, особено онези, създаден посредством американски технологии и софтуер.

Снимка 480624

Източник: Huawei

В следствие на това изглежда, че Huawei няма да може да продължи да създава чиповете Kirin и ще преустанови производството на 15 септември.

Новината идва директно от Ричард Ю, СЕО на потребителския сегмент на Huawei, който разкри за трудностите на компанията по време на конференция преди няколко дни.

Последните забрани от този май блокираха работата на Huawei с Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. - най-големия производител на полупроводници в света.

Единственият начин американска компания да търгува с Huawei изисква получаване на разрешително от правителството на САЩ.

Снимка 455991

Източник: GettyImages

Добрата новина е, че наскоро WSJ съобщи, че Qualcomm - един от водещите производители на хардуерни компоненти в сегмента, е поискал подобно разрешително.

Huawei, 5G и защо Великобритания също загърби китайската марка

Кралството също загърбва Huawei

5G антените на Huawei ще са рядкост

Ако ситуацията обаче остане непроменена, предстоящият Huawei Mate 40, който ще излезе през септември, може би ще е последният смартфон на компанията с Kirin чипсет, без да е ясно каква ще е алтернативата занапред.