Преди няколко дни видяхме и научихме доста за дизайна и характеристиките на предстоящите Galaxy S флагмани на Samsung, а в края на седмицата се появиха и доста данни за един от основните конкуренти на моделите - Huawei P40 Pro.

Samsung Galaxy S20, Galaxy Bloom и как ще се казват новите модели на компанията

Какво знаем за Samsung Galaxy S20 и Galaxy Bloom

Компанията залага на нови имена

Изтеклите в мрежата снимки на телефона на Huawei в голяма степен затвърждават слуховете до момента, но и разкриват интересни аспекти на новия модел.

Един от тях е присъствието на огънат от всичките му страни 6.7-инчов екран, при който рамките са почти невидими.

Снимка 461975

Източник: Android Headlines

Единственият прорез в екрана е за двойната селфи камера, подобна на тази при миналогодишния Galaxy S10+, но все още няма информация за спецификациите й.

Сред най-силните козове на модела се очертава да бъде четворната му камера, за която знаем, че е съставена от 52-мегапикселов главен сензор, обновен телефото сензор, широкоъгълна леща и Time-of-Flight сензор.

Говори се, че моделът ще разполага с до 100х хибриден зуум, с който ще може да конкурира невижданата камера, с която най-вероятно ще разполага Galaxy S20 Ultra.

Samsung Galaxy S20 Ultra се очертава да бъде истински звяр

Невероятните способности на новия Galaxy S20 Ultra

Какво са ни приготвили от Samsung

От 91Mobiles разполагат и със списък на цветовете, в които P40 Pro и P40 ще бъдат налични - черен, златен, сребърен, бял и син.

Huawei, графеновите батерии, P40 Pro и кой ще е големият хит при смартфоните през 2020 г.

Това ли ще е големият хит при смартфоните през 2020 г.

Huawei може би ще изпревари Samsung в това направление

Големият въпрос обаче остава и той е дали P40 серията ще бъде удостоена с достъп до екосистемата на Google. Засега това изглежда малко вероятно.