Този петък Huawei представи третата версия на FreeBuds слушалките си, които влизат в директен двубой със супер популярните AirPods на Apple.

Дизайнът на FreeBuds 3 доста напомня този на последните AirPods 2 и формата на едни от първите слушалки, които Apple продаваше във времето, когато iPod беше на мода.

Една от най-атрактивните екстри на слушалките на Huawei е технологията за адаптивно изолиране на страничен шум, която е типична за по-обемистите и скъпи модели на пазара.

Снимка 441613

Източник: Huawei

Слушалките също така разбират кога ги използваме за разговор, като отчитат вибрациите в костите около ушите и челюстта и сами регулират нивото на шум, което микрофонът поема.

От Huawei твърдят, че можем да караме колело със скорост от 20км/ч, без това да нарушава качеството на разговора и за двете страни.

Снимка 441615

Източник: Huawei

FreeBuds 3 идват в нова кутийка с кръгла форма, налична в черно и бяло, която, както повечето подобни модели на пазара, може да служи като зарядно за слушалките.

Според Huawei слушалките издържат на до четири часа музика, а кутийката може да удължи живота им с до 20 часа.

За сравнение, батерията на AirPods 2 има живот от пет часа, а кутийката им добавя още 24 часа, но китайският производител има един допълнителен коз в ръкава си.

Снимка 441614

Източник: Huawei

FreeBuds 3 се зареждат до 100% по-бързо от AirPods 2, когато са включени в кабел, и до 50% по-бързо, ако се зареждат безжично.

При всички положения е трудно да кажем кой от двата модела по-добър, без да сме ги тествали рамо до рамо.

Apple AirPods 2 са тук с нов калъф и по-дълъг живот на батерията

Apple AirPods 2 са тук с нов калъф и по-дълъг живот на батерията

Това не са истинските AirPods 2, които очаквахме

Със сигурност обаче ще научим повече по въпроса, когато FreeBuds 3 се появяват на пазара, а това най-вероятно ще се случи редом излизането на Huawei Mate 30.