От доста време в технологичните среди се говори за следващия модел на едни от най-продаваните безжични слушалки на пазара. Ето, че той вече е факт.

Xiaomi, AirDots - новите слушалки на китайската компания

Копира ли Xiaomi слушалките на Apple

По какво си приличат и по какво се различават AirPods и AirDots

Вчера, 20 март, Apple представи второ поколение AirPods, които са по-скоро междинен модел между първите AirPods и следващата версия, която може би ще видим през есента, заедно с тазгодишните iPhone модели.

Новите AirPods запазват дизайна на старите, но са снабдени с нов чип - същият, който Apple ползва за Apple Watch Series 4.

Снимка 413504

Източник: Apple

Според Apple, той позволява по-бързо и гладко свързване чрез Bluetooth и намаля разхода на батерия. Компанията обещава, че новите слушалки ще могат да предложат до 50% повече време за разговори, но не и повече време музика, което е доста разочароващо.

Въпреки това новият чип би трябвало да осигури по-добър звук и дори "революционно аудио преживяване" - високопарни думи, с които не можем да се съгласим, без да сме тествали слушалките лично. 

Снимка 413522

Източник: Apple

Друга новост е, че новите AirPods се интегрират със Siri и виртуалният асистент може да бъде повикан чрез изговаряне на ключови думи като "Hey, Siri". Чрез Siri можем да правим обаждания, да сменяме песни, да намаляваме звука или да правим обаждания. 

Безжичните слушалки са опасни за здравето ни

Безжичните слушалки са опасни за здравето ни

Вече не сме толкова развълнувани за новите AirPods

Новите слушалки бяха представени редом с нов калъф за тях, който поддържа безжично зареждане и може да снабди слушалките с до 24 часа живот, когато батерията им свърши.

По-добри ли са Galaxy Buds от AirPods

По-добри ли са Galaxy Buds от AirPods

Слушалките на Samsung са по-евтини, но също толкова готини

Слушалките се продават на същата цена като предшествениците си и струват 159 долара. Калъфът струва 79 долара, но ако го закупим в комплект с новите AirPods, общата цена е 199 долара.