Трудно е да излъчим самостоятелен победител в категорията на най-добрите смартфони за 2020 г., просто защото за поредна година станахме свидетели на редица страхотни модели.

Въпреки че всички те следват определени тенденции и споделят сходни технологии, можем да заявим, че през изминалите 365 дни видяхме някои наистина оригинални и разпознаваеми устройства, които заслужено привлякоха милиони продажби.

Пет от тях ни направиха особено добро впечатление, като някои дори тествахме лично, и спокойно можем да определим като претенденти за най-добър смартфон на 2020 г.

iPhone 12 Pro Max

Снимка 500702

Източник: Apple

Най-големият iPhone тази година е безкомпромисен във всяко отношение и за първи път се различава по характеристики от по-малкия си брат iPhone 12 Pro.

Ако животът на батерията, големият екран и страхотната камера са важни елементи при избора ни, iPhone 12 Pro Max не ни оставя място за размишление.

Снимка 500700

Източник: Apple

Макар че е оборудван със само 6GB RAM, телефонът печели от новия А14 процесор и предлага сериозни подобрения за любителите на мобилната фотография, които ще могат да се радват и на способностите на LiDAR сензора.

iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max и това ли са най-добрите смартфони на 2020 г.

Струва ли си да си купуваме iPhone 12 Pro и Pro Max

Това ли са най-добрите флагмани на 2020 г.

Бърз, надежден и с нов ретро дизайн, iPhone 12 Pro Max според мнозина е топ моделът на 2020 г., независимо дали говорим за iOS или Android смартфони.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Снимка 491058

Източник: Samsung

След като лично тествахме Galaxy Note 20 Ultra, можем с лека ръка да заявим, че това е не просто един от водещите телефони на 2020 г., но и една от най-разнообразните и атрактивни джаджи, до които сме се докосвали.

Съвместимостта на Note с устройства от Galaxy екосистемата и с личния компютър е на изцяло ново ниво, като обменът на данни, прехвърлянето на снимки и управлението на приложенията се случват гладко, бързо и интуитивно.

S Pen прави Note 20 Ultra още по-интересен, защото дава възможност да боравим с телефона от разстояние или пък да рисуваме и пишем с невероятна прецизност.

Снимка 491059

Източник: Samsung

За разлика от iPhone 12 Pro Max, екранът на Note 20 Ultra е по-изчистен и разполага със 120Hz честота на опресняване, която прави големия екран още по-въздействащ и приятен за работа.

Samsung Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra 5G - всичко за новите модели смартфони на Samsung

Samsung Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra - красотата е в детайла

Galaxy Note ни е слабост, тази година - поне 20 пъти повече

Голямата батерия, страхотната камера, интересният дизайн и разнообразието от функции правят Galaxy Note 20 Ultra един от най-важните телефони на 2020 г.

Huawei P40 Pro

Снимка 475106

Източник: Huawei

Huawei P40 Pro е друг модел, който изпробвахме лично, за да се убедим, че Huawei разбира смартфоните както малко други производители.

Докато някои биха се намръщили от липсата на интегриран Google пакет, ние предпочетохме да се изкефим на невероятната бързина на телефона и твърде добрата му интеграция с Huawei Matebook X Pro.

Снимка 486525

Източник: Huawei

Телефонът гъмжи от футуристични функции, като управлението с жестове например, и е с подчертани флагмански характеристики, независимо дали говорим за процесора или камерата.

Как Huawei изтри границите между лаптопа и смартфона

Как Huawei изтри границите между лаптопа и смартфона

Свързаност и мощ от ново поколение

P40 Pro задължително фигурира в списъка на всеки фен на Android през 2020 г. и дава усещане за сериозен смартфон, способен на много повече от това, което бихме очаквали от следващия си телефон.

OnePlus 8 Pro

Снимка 511830

Източник: OnePlus

OnePlus 8 Pro прави работата на Samsung и Huawei доста трудна, тъй като е трудно да назовем слабост, която да го отдалечи твърде много водещите модели на двете марки.

Екранът е един от най-добрите на пазара, батерията му е трудна за изразходване, а камерата му може съвсем спокойно да бъде сравнена с останалите лидери в света на Android.

Снимка 511831

Източник: OnePlus

Въпреки че е най-скъпият модел на OnePlus до момента, телефонът се конкурира изключително успешно с останалите премиум устройства на пазара и става все по-предпочитан избор сред потребителите на Аndroid.

Samsung Galaxy S20 Ultra

Снимка 466172

Източник: lifestyle.bg

Galaxy S20 Ultra се появи първи измежду останалите в списъка, но продължи да бъде все толкова предпочитан, независимо от флагманите, които 2020 г. не спираше да бълва.

Телефонът е някак по-удобен за държане от Note 20 Ultra, въпреки огромният близо седем-инчов екран, и разполага с впечатляващия Space Zoom, с който получаваме до 100х приближаване на изображенията.

Снимка 466163

Източник: lifestyle.bg

Бързината му, огромната батерия с 5000mAh и революционната камера правят S20 Ultra не само един от най-добрите, но и най-запомнящите се смартфони на изминалата година.

(Money.bg) Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra отварят нова страница в смартфон бизнеса на Samsung

(Money.bg) Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra отварят нова страница в смартфон бизнеса на Samsung

5G, космически камери и много иновации

Да, цената му бе доста висока в началото на годината, но в момента можем да го намерим за по-малко пари, без да се притесняваме, че моделът ще се усеща стар или неспособен в лицето на задаващите се през 2021 г. флагмани - Galaxy S моделите ни се отплащат винаги!