Редица компании вече пуснаха първите си сгъваеми смартфони, а някои вече работят по второ и трето поколение модели.

Големият въпрос обаче е защо Apple все още не е в този списък и кога бихме могли да очакваме първия сгъваем iPhone.

Технологичният анализатор Минг-Чи Куо, който често издава достоверни данни за предстоящи джаджи, наскоро потвърди по-ранни слухове, които гласят, че сгъваемият телефон на Apple ще се появи в целия си блясък през 2023 г.

Снимка 529465

Източник: YouTube / EverythingApplePro

Според него моделът на Apple ще стартира период на ъпгрейди сред феновете на премиум телефоните и ще е един от най-желаните на пазара.

Така, въпреки по-късното си навлизане в сегмента на сгъваемите смартфони, Apple се очертава да бъде "най-големият победител" в новата ниша на мобилни телефони, пише MacRumors.

По данни на Куо предстоящият телефон ще е с гъвкав осем-инчов QHD+ екран и през 2023 г. от него ще бъдат продадени между 15 и 20 милиона бройки.

Снимка 529466

Източник: YouTube / EverythingApplePro

Едно от големите предимства на сгъваемия iPhone ще е тъч технологията, която ще е базирана на сребърни нановлакна и ще осигурява по-висока сензитивност и надеждност на панела.

Тя също така ще позволява безпроблемно сгъване на екрана в повече от една зона - нещо, което конкурентите за момента не могат да предложат.

Apple и рекордният ръст в продажбите на компанията в началото на 2021 г.

Apple бележи рекорди на фона на пандемията

Двуцифрен ръст във всички категории

Според Куо сгъваемите смартфони ще изтрият различията между телефоните, таблетите и лаптопите и именно Apple ще е начело на тази тенденция.