Преди година Apple отвори нова страница за компютрите си, след като започна да произвежда и внедрява в тях собствените си М1 процесорни чипове. 

Тим Кук, Apple, Android и защо според СЕО-то системата на Google има повече вируси

Защо Android има 47 пъти повече вируси от iOS

Тим Кук изкара стряскащи статистики

Първият модел отнесе известна доза критики, въпреки че доведе до значимо увеличение в производителността на компютрите, но съвсем скоро може да видим и второ поколение на този чип в чисто нови MacBook модели. 

По данни на Bloomberg, Apple се готви да представи новите си компютри още този месец, а не през ноември, както се очакваше по-рано. 

Снимка 504807

Източник: Apple

Те ще разполагат с чисто новия М1Х чип, който вече ще идва в две вариации. И двата варианта ще са с 10 ядрен процесор, но ще можем да избираме между 16- и 32-ядрен графичен процесор. 

Колко и с какво точно М1Х ще превъзхожда миналогодишния М1 - засега не знаем. 

Знаем обаче, че предстоящите MacBook Pro модели с М1Х ще са с доста променен дизайн и ще се предлагат в размери от 14 и 16 инча. 

Снимка 473645

Източник: iStock

Очаква се също така екраните да са с mini-LED технология, a важният за мнозина HDMI порт ще се завърне, както и слота за SD карта. 

Тъч лентата също ще изчезне и може би отново ще видим MagSafe зареждане.

Apple и колко милиарда прави компанията от игри

Как Apple печели от игри повече от Sony, Nintendo и Microsoft

Apple надвишава общите им приходи

 

Все още няма точна дата за представянето на новите лаптопи и М1Х, но съвсем скоро би трябвало да научим повече по темата.