Делото между Epic Games и Аpple осветли много от тайните и неоповестяваните практики на компанията от Купертино, за които не знаехме. 

Apple, iOS 14.8, Pegasus и защо трябва да инсталираме новия ъпдейт

Сериозен пробив в iPhone накара Apple да пусне внезапен ъпдейт

Засегнати са iPhone, Apple Watch и Mac

Едно от интересните неща, които научаваме като следствие от многобройните изложени пред съда документи, е, че Apple спокойно може да бъде смятана за гейминг компания. 

Наскоро появил се доклад свидетелства, че приходите на Apple от гейминг приложения и услуги за 2019 г. възлизат на впечатляващите 8.5 милиарда долара. 

Снимка 548971

Източник: Apple

Това е повече от оборотите, генерирани от дългогодишни гейминг гиганти като Activision, Sony, Nintendo и Мicrosoft, взети заедно. С около два милиарда. 

От AppleInsider разкриват, че компанията се е опитала да убеди съда, че маржовете в сметките на ищците не са реалистични и сумата е по-малка. 

Съдът също така не е взел предвид всички разходи по Аpp Store, които компанията е имала в хода на 2019 г. 

Снимка 548970

Източник: iStock

Имайки предвид, че приходите на Аpple от целия App Store за същата година възлизат на 15.9 милиарда долара, лесно виждаме, че оборотите от гейминг образуват близо 70% от тази сума. 

Apple, Epic Games, Илон Мъск и защо милиардерът нападна компанията

Защо Илон Мъск нападна Apple

Много хора искат да спрат компанията

Според съда Apple държи около 55% от пазара на мобилния гейминг, но все още не може да бъде определена като “незаконен монополист”.