През 2021 г. iPod е позабравено и рядко срещано име, но много от нас помнят как джаджата на Apple взриви музикалната и технологичната индустрия преди 20 години. 

Apple iPhone 13 и как недостигът на чипове се отразява на производството на новите модели

Недостигът на чипове застигна новия iPhone 13

Apple намаля производството

Елегантният, компактен и изключително мощен за времето си музикален плейър не винаги е бил толкова секси, колкото бе финалният модел, представен от Стив Джобс на 23 октомври 2001 г. 

Наскоро софтуерната компания Panic публикува невиждани до момента изображения на един от прототипите на култовата джаджа, който по никакъв начин не бихме асоциирали с iPod. 

Снимка 551521

Източник: Panic

Прототипът напомня повече на телефон с шайба, отколкото на iPod, и е бил създаден около два месеца преди дебюта на финалния продукт. 

По данни на Panic грозноватото устройство е било ползвано за ранни тестове на софтуера, бутоните и емблематичното навигационно колело.

Снимка 551520

Източник: Panic

Тялото на тестовото устройство е предимно празно, като в него има само няколко платки и проводника. 

Снимка 551522

Източник: Panic

В крайна сметка няма какво толкова да очакваме да зърнем, тъй като конфигурацията на първия iPod бе изключително базова - 5GB вградена памет, 32MB RAM и малък монохромен екран с диагонал от два инча и резолюция от 160х128. 

Apple, iOS, Android и коя система има повече вируси

Защо Android има от 14 до 47 пъти повече вируси от iOS

Скоро iOS може да не е толкова защитена

Интересното обаче е, че цената на първия iPod звучи релевантна и за нашия модерен свят - 399 долара.