Според писмо към инвеститорите на Apple от анализатора Даниел Айвс, което е достигнало и до колегите от MacRumors, Apple се готви за нов ”супер-цикъл” на ъпгрейд с излизането на iPhone 13 и голям интерес към предстоящата генерация iPhone. 

Айвс обаче също така издава, че всички предстоящи модели ще се сдобият с една екстра, с която до момента разполагаха само Pro моделите. 

Става въпрос за LiDAR сензорът, появил се за първи път при миналогодишния iPad Pro, по-късно внедрен в iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. 

Снимка 500702

Източник: Apple

Въвеждането му във всички вариации на iPhone 13 ни навежда на мисълта, че Apple смята да постави още по-силен фокус върху AR възможностите на джаджите си, като същевременно подсилва и способностите им да правят снимки. 

LiDAR технологията служи за детайлно разпознаване на околната среда, което е особено важно при AR, но също така позволява на камерата да фокусира и заснема по-ефективно при слаба светлина. 

По-рано през годината Айвс разкри също, че Apple планира да увеличи вградената памет на iPhone 13 и да удостои iPhone 13 Pro Max с до 1TB памет - двойно повече от настоящия максимум при iPhone 12 Pro Max.

Снимка 533489

Източник: Apple

Много възможно е компанията да увеличи и капацитета на батериите във всички нови модели iPhone, като разликата ще е най-осезаема при iPhone 13 Pro Max, чиято батерия може да бъде увеличена с цели 20%. 

Apple, първият сгъваем iPhone и кога да го очакваме

Кога ще се появи първият сгъваем iPhone

Телефонът ще е различен от останалите на пазара

Друго важно съобщение от Айвс е, че тази година Apple няма да забави пускането на новите си телефони и ще ни ги покаже още в третата седмица на септември.