Засега прогнозите за iPhone 12 изглеждат смесени, а първоначални бенчмаркове сочат, че едва ли той ще е най-бързият и производителен модел на 2020 г.

iPhone 12 Pro Max, Apple и резултатите от бенчмарковете на процесора във флагмана

Разочароващи резултати от iPhone 12 Pro Max

Екранът му също не е като за 2020 г.

Анализаторите обаче смятат, че около 350 милиона от всичките 950 милиона активни iPhone апарати в момента подлежат на ъпгрейд тази година, което е добра новина за Apple.

Още по-добра новина е, че немалка част от настоящите потребители на Android също обмислят да сменят настоящите си телефони с iPhone 12.

Снимка 499313

Източник: iStock

Проучване на онлайн магазина SellCell измежду 2000 американци, които към момента ползват Android, показва, че 33.1% от тях очакват тазгодишния флагман на Apple като потенциален следващ телефон.

Причината обаче не е самият iPhone 12 и неговите спецификации, виждаме от разбивките на статистиката на SellCell.

55.9% от анкетираните биха преминали към iPhone поради по-продължителната софтуерна поддръжка от страна на Apple - нещо, срещу което потребителите на Android отдавна роптаят.

48.8% от участниците в проучването пък гледат към iPhone 12, тъй като вярват, че Apple предлага по-добри защити и сигурност на данните.

Едва 24.7% цитират по-добрите спецификации, камера и дизайн на iPhone като причини за изоставяне на Android.

Снимка 499314

Източник: iStock

30.9% от тях са готови да се насочат към продуктите на Apple, цитирайки по-достъпните цени, които се очакват за тазгодишните модели iPhone.

Въпреки сравнително малката бройка на анкетираните, проучването може да се гледа като барометър за определени тенденции сред потребителите на Android.

Apple, iPhone 12 и ще бъде ли флагманът без зарядно и слушалки

Две важни неща, които липсват при iPhone 12

Apple знае как да ни вземе парите

Не допускаме, че една трета от настоящите ползватели на смартфони с операционната система на Google ще преминат към Apple толкова рязко, но ще е интересно да видим дали все пак ще има подобен отлив в полза на компанията от Купертино.