Обявяването на серията iPhone 12 най-вероятно ще се случи през идните две седмици, а дотогава със сигурност ще научим за голяма част от изненадите, които ни готви Apple.

iPhone 12 Pro Max, Apple и резултатите от бенчмарковете на процесора във флагмана

Разочароващи резултати от iPhone 12 Pro Max

Екранът му също не е като за 2020 г.

Трябва да признаем, че за момента чуваме предимно обезкуражаващи слухове, като например, че чипът A14 Bionic не може да се мери с процесорите на Qualcomm, които захранват най-мощните флагмани на 2020 г.

Вчера, 29 септември, научихме пък, че най-вероятно ще трябва да се поохарчим допълнително, защото моделите на iPhone 12 ще са без две важни екстри - адаптор за зареждане и EarPods слушалки.

Снимка 498402

Източник: iStock

Първоначално слухът дойде от ConceptsiPhone, след като в мрежата се появи кадър от кутията на iPhone 12.

В нея нямаше отделение нито за слушалки, нито за адаптор. Малко след това се появиха други сведения, че адапторът действително ще отсъства, а в комплекта ще има само кабел с USB-C - Lightning свързаност.

Тази седмица колегите от MacRumors се натъкнаха на код в iOS 14.2, който традиционно до момента назовава EarPods като аксесоар в комплекта. Тази година обаче слушалките не са упоменати.

Причината за промените в кутията на iPhone най-вероятно се крие в това, че Apple всячески се стреми да запази цените на моделите си приемливи, тъй като 5G модемите са ново и голямо перо за производството.

Де факто липсата на слушалки или адаптор не пречи на ползването на телефона, но поставя феновете на марката в неудобна позиция.

18-ватовият адаптор на компанията се продава за 29 долара, а по-евтините AirPods 2.0 - за 159 долара.

Снимка 498403

Източник: Apple

Така, ако не искаме да зареждаме новия си телефон от стар адаптор или от порт в компютъра, или да използваме високоговорители му за "хендсфрий", ще трябва да дадем още едни 200 долара.

Apple, iPhone 12 mini и ще бъде ли малкият модел единствения с 4G свързаност

Ще видим ли iPhone 12 mini с 4G

За хората, които не искат 5G

Всичко това за момента са слухове, но определено не бихме били изненадани от подобен развой - просто така стоят нещата при Apple.