Предвид поведението на Apple през последните години, всеобщите очаквания за iPhone 11 са, че тазгодишните флагмани на компанията отново няма да успеят да ни шашнат с кой знае какви иновации.

Apple, iPhone 11 и защо новият смартфон ще е по-скучен от всякога

Защо iPhone 11 ще е по-скучен от всякога

Какво да очакваме от следващите телефони на Apple

На всичкото отгоре стана ясно, че Apple ще заложи на не особено естетичен квадратен камерен модул при новите си телефони, което още повече обезкуражи някои фенове на марката.

Тази седмица обаче колегите от PhoneArena съобщиха, че iPhone 11 ще разполага с уникален режим на заснемане, който може да успее да преобърне играта за Apple и все пак да направи тазгодишния iPhone атрактивен за много потребители.

Данни за новата функция са се появили в техническите бележки на бета версията на iOS 13.1, която Apple изненадващо пусна за тестване.

Там се крие информация за услуга, която би ни позволила да променяме и манипулираме фона в кадрите си в реално време.

Функцията най-вероятно е разработена от компанията Spektral, която Apple закупи преди време, припомнят от PhoneArena.

Екстрата дава възможност да снимаме видео с празен или прозрачен фон, който може да бъде заместен от други изображения или модифициран според вкуса на потребителя, още докато снимаме видео.

Apple, iPhone 11, iPhone 11 Pro и всичко, което знаем за новите флагмани

Всичко, което знаем за iPhone 11 и iPhone 11 Pro

Какви ще са разликите в “Pro” моделите

В този клип от Vimeo можем да видим как точно се случва това и да се надяваме, че Apple действително ни готвят подобна изненада.