iMac е един от емблематичните модели компютри на Apple, който се отличава със страхотен дизайн и забележителна производителност.

Факт е обаче, че визията на iMac e претърпяла сравнително малко промени през годините, като при последните модели Apple успя да слее невероятно тънкия екран с мощния хардуер в елегантно и приятно за окото тяло.

Според някои разбирачи в технологичните среди компанията се готви да промени радикално дизайна на настолния компютър и да предложи нещо невиждано досега, за което свидетелства наскоро появил се в мрежата патент.

Култовият Macintosh 128k е пряк прароднина на iMac - по дизайн и концепция

Източник: iStock

Култовият Macintosh 128k е пряк прароднина на iMac - по дизайн и концепция

Патентът е бил регистриран през май миналата година и разкрива дизайн, при който цялото тяло на компютъра е съставено от стъкло, а клавиатурата и тракпадът са вградени в долната му част.

Според документа тялото на този футуристичен iMac е съставено от три отделни части - горна, съдържаща екрана, среден компонент, свързващ екрана с клавиатурата, и трета част, в която е поместена клавиатурата.

Снимка 463782

Източник: USPTO

И трите части са свързани чрез непрекъснат стъклен панел, но патентът също така говори и за пластмасови и керамични елементи.

Моделът изглежда доста впечатляващо и е знак, че iMac все още е част от бъдещите амбиции на Apple.

Apple Archives - сайтът, в който цялата история на Apple е събрана на едно място

Цялата история на Apple, събрана на едно място

Архив, който заслужава вниманието ни

Дали и кога патентът ще се материализира в реален продукт, са спорни въпроси, но при всички положения едва ли ще видим подобен iMac в следващите две години.