Покрай тазгодишните си iPhone модели Apple представи и нов модел на една от по-непопулярните си джаджи.

Apple, iPhone 12 и кои са силните и слабите страни на модела

Големите плюсове и минуси на новия iPhone 12

Телефонът е страхотен, но има още какво да се желае

Става въпрос за говорителя HomePod, който вече е наличен и в mini-вариант.

HomePod mini доста наподобява големия HomePod, с който Apple опита да завземе дял в нишата на домашните смарт говорители, където безапелационният хегемон е Amazon.

Снимка 502038

Източник: Apple

HomePod се оказа твърде скъп (350 долара), а Siri не успя да убеди почти никой в това, че е добра и ефективна алтернатива на Alexa.

При новия HomePod mini Siri все още е лимитиращ фактор, но от Apple са добавили някои нови функции и услуги, но по-важното е, че цената е драстично променена.

HomePod mini струва едва 99 долара, което е сравнително приятна цена за говорител от този ранг.

Снимка 502039

Източник: Apple

През него можем да настройваме и спираме аларми, да правим обаждания, както и да молим Siri да намери дадена локация и да я изпрати директно към айфона ни.

Има и нова услуга за изпращане на гласови съобщения към други HomePod говорители у дома, но и към Apple Watch, iPhone, CarPlay и AirPods.

Разбира се, чрез HomePod mini можем да управляваме и други умни джаджи у дома, като термостати, осветление и т.н.

Снимка 502040

Източник: Apple

В крайна сметка обаче една от най-атрактивните черти на говорителя е звукът, който печели от различни софтуерни подобрения.

Системите в HomePod mini регулират различни показатели на музиката, която слушаме, до 180 пъти в секунда, което осигурява максимално плътен и отчетлив звук.

Ако трябва да обобщим, HomePod mini е приятна възможност да разширим екосистемата си от устройства на Apple, ако имаме такава, но не бива да очакваме чудеса.

Apple iPhone 12, iPhone 12 mini и всичко за новите модели на компанията

Новите модели iPhone 12 - по-достъпните и компактни телефони на Apple

Най-голямата промяна в дизайн от iPhone X насам

Ако искаме по-умен и функционален говорител, е по-добре да се насочим към Echo устройствата на Amazon, или дори домашните говорители на Google, които работят в тандем с Google Assistant.