Предстоящите AR очила на Apple са сред най-обсъжданите и очаквани продукти в последно време, но все още официално потвърдените детайли около тях са твърде малко. 

Xiaomi Mijia Glasses и какво могат новите AR очила на компанията

Какво могат новите AR очила на Xiaomi

С двойна камера и оптичен зуум

Разчитаме предимно на спекулации, изтекли данни и слухове, идващи от близки до компанията хора за визията, способностите и други детайли около устройството. 

Наскоро анализаторът Минг Чи-Куо, който често се оказва прав в прогнозите си за продукти на Apple, сподели някои интересни новини за предстоящия продукт, като например, че то вероятно ще се появи още през януари 2023 г. 

Снимка 517233

Източник: iStock

Според Куо от AR очилата ще бъдат произведени едва 1.5 милиона бройки, а цената им ще е между 2000 и 2500 долара, пише 9To5Mac. 

Това ни говори, че хедсетът ще стартира по-скоро като лимитиран и нишов продукт, който не всеки ще може или иска да си позволи. 

Целта на Apple с първия модел ще е да тества пазара и потребителските настроения, преди да започне по-масирано производство. 

Снимка 560366

Източник: RendersByIan

Все пак Куо отчита, че излизането на AR очилата ще е важен момент за инвеститорите заради огромния потенциал на тази продуктова категория. 

Според някои е възможно AR очилата на Apple да създадат домино ефект, както го направи iPhone навремето, и да ускорят конкуренцията в новата ниша на AR устройствата. 

Meta, Apple, метавселената и борбата между двете компании за бъдещето на интернет

Борбата за бъдещето на интернет започна

Гигантите влизат в двубой

Спекулира се дори, че този тип продукти ще успеят да изместят смартфоните и да се превърнат в следващото голямо нещо в технологичния свят.