Когато отиваме на първа среща, винаги сме в приповдигнато настроение и малко притеснени. Но големият проблем се явява, ако сами не знаем какво търсим и как да го намерим.

Ако скоро сте приключили продължителна и сериозна връзка, опитът да създадете нова винаги ще ви се струва поне малко по-рано от необходимото.

Ако никога не сте се задържали с един партньор по-дълго, все ще си мислите, че може би дългите връзки не са за вас. А може би просто търсите секс без обвързване.

Докато някои психолози биха ви препоръчали универсални правила - и в отношенията и във времето, ние бихме искали да подчертаем, че всичко е твърде индивидуално, за да бъде вкарано в такива тесни рамки.

Затова, ако искате да сте наясно какво всъщност търсите, най-добре поговорете със самите себе си!

Бъдете реалистични. Ако не можете да познаете сами себе си, защо да очаквате, че ще опознаете и някой друг? Помислете и подредете ценностите си - всеки може да иска различни неща - от ангажираща дълга връзка до секс за една нощ. Във всички варианти имате някакви приоритети и представа за начина, по който да постигнете желаното. Най-простото, но и най-вероятно обяснение за неуспеха на една връзка е, че двамата партньори всъщност искат различни неща.

Сложете си сами граници. Ако сте с партньор, който например иска от вас секс, а вие не желаете да откликнете, това вече е достатъчна причина за размисъл. Освен във времето, хората се разминават и в желанията си. Ако установите, че е така, това ще ви спести всички по-нататъшни размисли относно причината за разминаването.
А и не е задължително такова разминаване да обрече една връзка - щом осъзнаете проблема, може да се опитате да го разрешите - двамата.

Върнете се назад във времето. Опитът от предишните ви връзки може да е поучителен.
Винаги ли ви привличат един и същ тип хора? Ако се научите да говорите сами със себе си за това, ще успявате да избягвате причините за миналите провали и дори може да установите, че сте създавали връзки, които от самото начало са били обречени. Ако се окаже така, ще имате шанс да се поучите и да избягвате същите грешки.

Представете си бъдещето. Мозъкът умее да "вижда" нещата преди те да са се случили. Но този "поглед" ще бъде верен, само ако гледате на връзката и партньора си от правилния ъгъл.
Въпроси като "Какво ще изпитвам в съзнанието и в сърцето си например след година?", "Ще се чувствам ли удобно и тогава със същия човек?" могат да са само от полза. Те биха определили границите на вашите желания и кръга от подходящи партньори.

Ако последвате горните съвети, може би ще стигнете до извода, че не трябва да избързвате с нещата. Това не бива да ви изненадва или притеснява. Като правило повечето хора "влизат" в една връзка главно на подсъзнателно ниво. Едва по-късно осъзнават в каква ситуация са попаднали, а тя невинаги е приятна. Може би, ако мислите повече в началото, ще си спестите доста неприятни изживявания.

Здраве.bg