Понякога се оказва, че и най-баналните реплики при изневяра, например - "това е по-силно от мен", са истина. И при това тази истина важи и за мъжете, и за жените.

Според германски учени някои хора са си непоправими кръшкачи по рождение, защото склонността към изневери е заложена в гените им.

За да достигнат до този извод, изследователите от института "Макс Планк" изследвали гени на женски зеброви сипки, пише beu. Тези птици обикновено са моногамни и остават заедно за цял живот, но понякога някои от тях се чифтосват с други.

Оказало се, че женските зеброви сипки изневеряват на мъжките заради вариации в тяхната ДНК структура, които са наследили от мъжките си предци.

След генетичен анализ станало ясно, че мъжките носители на гени, които предразполагат към кръшкане, имат дъщери със същите гени.

По интересното в случая е, че според учените това обяснение за склонността към "забежки" може да важи и за хората. Състезателят по голф Тайгър Уудс, например така и не простил на баща си Ърл заради това, че изневерил на майка му.

Антрополози намериха дори научно обяснение за постъпката на неверния баща - генна мутация, свързана с хормона на щастието - допамин, която подтиква хората да изневеряват.

Е, следващия път, когато решите да кривнете от правия път и ви хванат, може да пробвате да цитирате това изследване в своя защита. Ако ви стиска!

сн.: архив