Кралят на поп музиката Майкъл Джексън почина тази нощ в Лос Анджелис.

Новината за внезапната смърт на най-успешния изпълнител за всички времена предизвика шок сред многобройните му почитатели в цял свят, пише БГНЕС.

Късно снощи той бе откаран по спешност в болница от медицински специалисти на пожарната команда. Медиците отишли до дома на певеца и го открили бездиханен. Извършена е кардио-белодробна реанимация на мястото, където той е бил намерен преди да бъде откаран в болницата "Медицински център на Калифорнийския университет на Лос Анджелис в 22:21 часа българско време.

Джексън е получил спиране на сърдечната дейност и медиците не са успели да го съживят въпреки едночасовите си усилия. Смъртта е констатирана в 0:26 минути българско време и е официално потвърдена от следователя по смъртни случаи от Лос Анджелис Фред Корал.

Причините, предизвикващи този проблем, са многобройни, затова точните обстоятелства около смъртта на звездата ще станат известни след аутопсията, насрочена за днес. 95% от хората с такава диагноза почиват, преди да са стигнали до болницата.

CNN излъчи кадри, показващи пренасянето на тялото с хеликоптер на шерифската служба до моргата, където ще бъде извършена аутопсия и химически анализ. В дома му действа група на отдел "Убийства и грабежи" на полицейското управление на Лос Анджелис.


Пред болницата, в която се намира семейството на певеца и неговия адвокат, се събра многобройна тълпа от почитатели на творчеството на певеца. Разпространени бяха и първите снимки, показващи колата на местната пожарна да напуска имението на "Краля на попа", и заснети от туристи кадри, които показват изнасянето на носилката с тялото му при пристигането в болницата.

Близо 3 часа след съобщението за смъртта, CNN не излъчи друга новина.

Реакциите от света на шоубизнеса и от всички други сфери на обществения живот бяха незабавни.

Според говорител на семейството, всички от фамилията Джаксън са покрусени от неочакваната смърт на звездата.