Кание Уест е известен с ексцентричните си идеи и поведение, които през повечето време озадачават дори най-отдадените му фенове.

През годините той често е имал различни комични (понякога дори стряскащи) изблици, но една от упорито повтарящите се теми е желанието му да се кандидатира за президент на САЩ.

Тази седмица изпълнителят посети Fast Company Innovation Festival в Ню Йорк, където за пореден път огласи намерението си да издигне кандидатурата си за поста на държавен глава по време на изборите през 2024 г.

От сцената Уест обеща, че фокусът на работата му като президент ще е да отвори много нови работни места и да даде гласност на тъмнокожите американци, които според него в момента са твърде уплашени, за да изразяват мнението си.

Ако се замислим малко над въпроса, идеята Кание Уест да стане президент на САЩ не е чак толкова нелепа, колкото изглежда на пръв поглед.

Настоящият президент на страната също е медийна звезда. И той нямаше кой знае какъв опит в политиката, така че тези съображения не би трябвало да хвърлят сянка върху бъдещата кандидатура на Уест.

Със сигурност няма да са малко и хората, които биха дали гласа си за рапъра. През последните месеци Уест си спечели доста фенове, след като започна да се появява на християнски проповеди и да държи пламенни речи пред смесени групи от хора.

Кание Уест, порното, сексът и зависиомстта на рапъра от тях

Порното, сексът, Кание Уест и Бог

Когато порното се превърне в проблем

В същото време последният му албум Jesus is King оглави класациите на Billboard, с което Уест отново затвърди позицията си на един от най-талантливите и влиятелни изпълнители.