Всеки има лоши дни на работа. Но ако почти всичките ни са такива, ако времето в офиса ни изцежда и нямаме поне една допирна точка с колегите си, може би е време за смяна. Ето няколко знака, по които ни става ясно, че сме на грешното работно място.

Снимка 404387

Източник: iStock

Не вярваме на компанията

Работим за нея, продаваме продуктите й, но никога не бихме ги купили или препоръчали. Чувстваме се сякаш лъжем хората с тях, а това може да се окаже проблем, защото тайното ни разочарование се натрупва с времето.

Нямаме теми за разговор с колегите

Може да звучи несериозно, но когато се чувстваме като бяла врана след хората, с които работим, чувството за връзка се губи. Човешкото същество е устроено да иска да е част от "племето". Освен това липсата на задружност се отразява и на качеството на работата.

Снимка 368050

Източник: iStock

Не уважаваме шефа си

Не е нужно да го харесваме, но трябва поне да изпитваме респект към него заради познанията му и начина, по който води екипа си. Ако това обаче отсъства, каква остава да е нашата мотивация за работа?

Тръгваме си от работа точно в 5

Тази точка май дори няма нужда от обяснение.

Снимка 386401

Източник: iStock

Всеки ден има от какво да се оплачем от работата си

Излизаме в 5 и в 5 и 5 минути звъним на приятел, за да му споделим кой днес ни е издразнил в офиса, колко нечестно е постъпил шефът с нас или колко безсмислена задача сме имали. И това се повтаря почти всеки ден - явно работата не ни носи поводи за радост и е време да я сменим.