Наскоро говорихме за "парадокса на избора" - колкото повече алтернативи за евентуални партньори ни се предоставят с лекота, толкова по-трудно е да вземем правилното решение и да спрем да търсим нещо по-добро.

Парадоксът на избора или защо любовта все не идва

Парадоксът на избора или защо любовта все не идва

Логично обяснение

Покрай онлайн общуването, все по-често си задаваме един и същи въпрос - дали си струва да продължаваме да прекарваме времето си с даден човек. В цялото това море от възможности, как да разберем, че този, на когото сме се спрели, наистина си струва?

Има един прост метод, който специалистите по срещи наричат "бар тест". Когато излезем на среща с човека, за когото се колебаем дали има бъдеще като наша сериозна половинка, може много лесно да разберем дали е точният.

Снимка 341328

Източник: iStock

Ако не спираме да се оглеждаме кой е наоколо и кой може да ни види двамата, въпреки че май не изгаряме особено от желание, това е знак, че май по-добре да няма следваща среща. 

Ако пък сме напълно погълнати от човека пред нас и не ни интересува какво се случва наоколо и в чие полезрение ще попаднем, дори искаме и повече хора да ни видят заедно, то тогава сме направили точния избор.

Снимка 341329

Източник: iStock

И обратното - ако човекът срещу нас не спира да се оглежда и да заглежда други потенциални "жертви", то тогава по-добре да го оставим на свобода да ловува. Явно няма да сме ние тези, които да му сложим късата каишка, пише Bussines Insider.