От години в модата седи етичния въпрос за това доколко е редно да се използват животински кожи. Все по-големият натиск на еколозите, както и разработването на редица нови материи, доведе до това много световни марки да се откажат от кожата с косъм (някои и от лицевата кожа, като Stella Maccartney) в производството си. Преди ден към тях се присъедини и италианският гигант Prada.

Prada в колаборация с Fur Free Alliance (обединение от повече от 50 еко организации от 40 различни страни) обяви, че от колекция пролет-лято 2020 г. престава да използва кожа с косъм в продуктите на марките си Prada, Miu Miu, Church"s и Car Shoe. "Prada Group са отдадени на иновациите и социалната отговорност и политиката ни без кожи е продължение на нашата ангажираност с тези каузи," каза главният дизайнер на Prada Миуча Прада.

Burberry, Armani, Versace, Gucci, Chanel, Coach, Donna Karan, Michael Kors, Jimmy Choo, Diane von Furstenberg, Furla и Bottega Veneta са брандовете, които вече не използват кожи с косъм в колекциите си по данни на Humane Society International.