Всяко за чудо за три дни. Е, във времето на интернет и социалните мрежи, чудесата могат да продължат и по няколко месеца. Наричаме ги тенденции. Ако доскоро една от тях бе снимането на авокадо във всевъзможни пози и комбинации, то новият тренд вече набира сила и е редно да влезем в час.

#plantporn е хаштаг, зад който вече има над 148 хиляди публикации. И непрекъснато се увеличават. А на всички тях виждаме само едно - цветя, цветя и пак цветя. Е, някой път в кадъра се наместват и гордите им притежатели.

Покрай зелената мания в социалните мрежи вече има и отявлени инфлуенсъри, които ни подстрекават да създадем своето бягство от градската джунгла създавайки своя с десетки растения. Те отдавна не са просто начин да пречистим въздуха в дома, но и лесна и евтина възможност да го декорираме по свой вкус и да го направим по-инстаграмски.

Домът ни, Instagram и как да си паснат перфектно

Дом за поне милион лайкове

Само за снимка

Е, тук поне сме единодушни, че подобни кадри няма да ни навредят, за разлика от други, модерни доскоро - като рисковите селфита например. 

Оказва се, че да заснемем перфектния кадър на едно растение не е толкова лесно, колкото си мислим. Но Кимбърли Алън има желанието да ни научи как да го направим и да превърне манията по растенията в нещо повече от поредния хаштаг.

Ето и няколко основни правила, ако искаме и ние да качим снимка, под която да напишем #plantporn.

Светлината - най-добре е да бъде дневна. Ефектни кадри могат да се получат и ако си поиграем със сенките на растения благодарение на осветително тяло.

Минимализмът - И тук, както във все повече направления, водещият принцип е, че малкото е повече. Не ни трябва нищо друго в кадъра, освен правилно позиционираното растение. Можем да групираме различни по вид, големи и цвят растения, за да акцентираме на тяхната различност. 

Саксиите и кашпите - Те са единственият аксесоар, от който нашите растения се нуждаят. И с тях изглеждат много по-готино в Instagram. И можем да изразим личния си стил, пише Daily Mail.

Филтрите - Когато говорим за снимки в Instagram, те са почти задължителни. С тях можем да направим кадрите на растенията още по-забележителни и да съберем още повече лайкове. Най-добре е да си поиграем с контраста, но да не заличаваме естествените цветове.

Как да аранжираме цветя

Как да аранжираме цветя

Ключът към красивия букет

Грижата - Разбира се, за да изглеждат добре растенията ни в профила в социалната мрежа, трябва да полагаме правилната грижа за тях. Никой няма да се израдва, ако сме си снимали увехналата палма, нали?! Друга подробност, която е много вероятно да забравим, е да изтриваме прахта от листата на цветята. Периодично, а не само за снимките.