Студените месеци от годината идват и - искаме или не, ще се наложи да прекарваме все повече време у дома, където е топло и уютно. А ако сме запалени по социалните мрежи, няма как да не си качим някое и друго селфи; или пък да снимаме и да постнем как точно сме създали есенен уют вкъщи.

За да има всичко това най-добрия ефект, трябва да знаем как да направим мястото, в което живеем, добре изглеждащо за Instagram. Може би звучи странно, но има някои малки и хитри трикове, с които ще успеем да се наредим сред инфлуенсърите в списъка на приятелите си в социалната мрежа.

Персонален почерк

На кадрите от дома ни трябва да личи, че сме фенове на нещо. Ако си падаме по книгите, нареждаме внимателно (но не педантично) купчина интересни заглавия с красиви корици. Ако сме киномани, същото можем да направим с колекционерски DVD-та. Меломаните залагат на грамофонни плочи или колекция от дискове. 

Не е задължително тези акценти да бъдат на преден план, но е добре да присъстват на кадрите като дискретно намекване, че сме интересни и интелигенти хора. А подобни снимки предизвикват и много коментари.

Растения

Те внасят настроение и свежест не само в интериора, но и в снимките от дома. Едно цвете ще изглежда красиво на почти всякакъв фон (освен ако не е онзи стол, претрупан с дрехи).

Тук се придържаме към минимализма - трябва ни само едно растение и една по-интересна саксия или друг съд, в който да го поставим. Можем да добавим и чашата си за кафе в кадъра.

А ако сме фенове на цветята и имаме цяла домашна градина, лайковете ще се трупат един след друг. И най-добре да снимаме композицията отгоре.

Цветове

Всичко е по-красиво, когато е цветно. Ако в дома ни преобладават черното и бялото, то е време да го поукрасим, ако искаме да изглежда по-инстаграмско.

И дори нямаме нужда от пребоядисване на стени и подобни трудоемки процедури. Достатъчно е да прибавим ярки акценти, които да се набиват на очи - било то пердета, възглавници, диван, килим или скрин, облепен с шарено фолио.

Рафтовете

За селфитата няма какво да обясняваме, но правили ли сме някога шелфи?! Зад хаштага #shelfie се крият на 1.2 милиона публикации в Instagram, на които има само едно - рафтове, рафтове и пак рафтове.

Било то с книги, с играчки, със сувенири или пък с буркани с подправки. Имаме пълната свобода да декорираме и своя, с който да се изфукаме в социалната мрежа. Препоръчително е все пак да не се припокрива с първата идея за колекциите, пише Ideal Home.

Огледала

Те са много важна част от пребиваването ни в Instagram, защото с тяхна помощ можем да си правим селфита. Но огледалата са не само способ, но и предмет, с който да привлечем вниманието.

Вече ги има във всякакви причудливи форми и стоят супер на изчистена стена. Само трябва да ги снимаме така, че да не се вижда отражението ни в тях.

Светлини

Една екстравагантна нощна лампа или полилей са достатъчни, за да придадат на стаята индивидуален почерк. Тук харесваме черното и бялото, както и всички металически отблясъци - злато, сребро, бронз.

Алкохол

Докато някои колекционират грамофонни плочи, други събират бутилки отлежало уиски например. А ако нямаме бар количка вкъщи, то май е време да инвестираме в една.

Защо домът трябва да е винаги чист

Защо домът трябва да е винаги чист

Как ни влияе животът в чист и подреден дом

Подреждаме на нея колекцията си с алкохол, намираме точния ъгъл и щракваме перфектния кадър. Само после да не се изненадваме от неканените гости, които ще се запътят към нас да дегустираме заедно показаното.