Купуването на часовник може да се окаже по-трудна задача, отколкото предполагаме. Има привидно безкрайни комбинации от стрелки, каишки, стъкла, цветове, материали и т.н., които затрудняват избора.

В резултат на това много хора напускат магазина с часовник, от който не са доволни, разкрива Хамилтън Пауъл, главен изпълнителен директор на Crown & Caliber - онлайн магазин на луксозни часовници.

Пауъл говори с Business Insider за най-големите грешки, които хората допускат, когато си купуват часовник.

Часовникът като инвестиция

Много богати хора четат заглавия за продажбите на Rolex в магазина на Christie's в размер на един милион долара, което ги изкушава да си купят часовник.

95% от съвременните модели не са добра инвестиция - според Пауъл. Ако са такава, то марките никога не биха ги продавали, а просто ще си ги задържат.

Обект на харесване

Часовникът трябва да е отражение на собствените ни вкусове, а не на разбиранията на приятелите ни или на любимия блогър.

Снимка 304746

Източник: iStock

Трябва да си купим часовник, който бихме гледали всеки ден. Добре е да го намираме и за хубав, защото в противен случай много бързо ще ни омръзне и, в крайна сметка, ще съжалим, че сме го взели.

Часовникът и начинът на живот

Много важно е, когато избираме часовник, той да кореспондира с личността и с темперамента ни. Не бива да се изхвърляме с нещо прекалено скъпо и луксозно, ако статутът ни не е такъв, както и обратното.

Според Хамилтън Пауъл нашият часовник трябва да е отражение на начина ни на живот.

Мъжете, които носят развалени часовници

Мъжете, които носят развалени часовници

И тяхната гледна точка по въпроса