Кралското семейство се похвали с финалния резултат от подготовката за предстоящите празници. В Бъкингамския дворец грейнаха три коледни дръвчета. Най-голямото сред тях е с височина четири метра и половина. Позиционирано е в Мраморната зала.

Две други елхи от по три метра стоят от двете страни на големия вход на Бъкингамския дворец. Както подобава на кралски коледни дръвчета, те са украсени с десетки малки корони. 

Снимка 329052

Източник: От Twitter/The Royal Family

Внушителните стълби в двореца също са преобразени за предстоящите празници. Бронзовите парапети от 1828 г. са декорирани щедро със зелени клонки и безброй разноцветни играчки. 

Въпреки усилената подготовка за Коледа, която кипи в Бъкингамския дворец, кралското семейство няма да прекара празниците там. Традицията от 1988 г. повелява за последните дни от годината да бъдат в резиденцията Сандригам в Норфолк.

Публикация, споделена от The Royal Family (@theroyalfamily) на

Смята се, че украсяването на коледно дърво е въведено като обичай в кралския двор от съпругата на крал Джордж III - Шарлот. По-масовото популяризиране е заслуга на кралица Виктория и принц Алберт. Кралица Елизабет Втора изпраща по 750 поздравителни картички преди Коледа, а всички служители на кралския двор получават персонализиран подарък.