Последните години Оскарите позагубиха от блясъка си, както и от милионите зрителите, които церемонията има. Развитието на стрийминг платфомите обаче може да се окаже освежаващо за наградите.

Apple News+, Apple Arcade, Apple TV+ и какви са новите абонаментни услуги на компанията

Най-важното за трите нови абонаментни услуги на Apple

Новини, игри, филми и какво ли още не

Причината е, че продукциите на Netflix например са наистина качествени, а перфектният пример е "Рома" на Алфонсо Куарон, който тази година беше номиниран в 10 категории и си тръгна с три статуетки.

Apple, разбира се, не иска да остане по-назад. Със стартирането на стрийминг услугата си Apple TV+ очакваме много качествени филми и сериали още тази есен. Според New York Post, именно успехът на Netflx на тазгодишните Оскари е вдъхновил технологичния гигант.

Ето защо от Apple планират да инвестират между 5 и 30 милиона долара, за да създадат филми, достойни за Оскар. Според различни източници, компанията провежда срещи и наема усилено хора от филмовия бранш, които ще им помогнат да превърнат желанието си в реалност.

Стивън Спилбърг, Apple TV+ и как режисьорът озадачи всички

Разочароващият двоен стандарт на Стивън Спилбърг

За Apple TV+ може, за Netflix - не

Тази информация обаче не се връзва с първоначалния план Apple TV+ да създава по шест филма на година, които да бъдат нискобюджетни, но възможно най-изпипани. По всичко личи, че така ще направят опит да се преборят с жестоката конкуренция на Netflix, Amazon Prime и Disney+, която се очаква да заработи през ноември.