Жената и нейният оргазъм - тема, която няма изчерпване. Чели сме какви ли не легенди за десетки видове оргазъм, такива с продължителност от по няколко минути, или придружени от мощна еякулация...

Често подобни фантазии ни карат да се замислим дали ние нещо не сме наред, при положение че обикновено ни се случва по веднъж да достигаме до заветната точка на "кипене", а след това тялото ни просто има нужда от почивка.

И ако след паузата стигнем до оргазъм пак, то това вече не е множествен, а многократен. Да, има щастливки, на които това им се отдава, защото всеки знае, че има и много жени по света, за които думата оргазъм, получен по време на секс, е нещо като изкачване на Еверест. Често дамите са способни на върховото усещане, само докато маструбират, но за това мъжете нямат никаква вина.

Снимка 331982

Източник: iStock

Как тогава да повярваме, че щом единият оргазъм често ни се изплъзва, може да има такова чудо като множествен оргазъм. Науката казва, че женското тяло може да постига поредица от оргазми, без да има нужда от дълга почивка между тях, каквато е наложителна за мъжете. Въпреки това, постигането на подобно нещо далеч не е лека задача.

Запознати с усещането го описват като страшно интензивно и остро. Конвулсиите, разтърсващи тялото, преминават една в друга, а вълните - вместо начало, кулминация и край, обливат тялото отново и отново в рамките на секунди, а защо не и минути. 

Със сигурност, за да кажем, че имаме множествен оргазъм, трябва да изпитваме един, след който в рамките на секунди да последват още няколко подобни. Силната сексуална възбуда, за която са допринесли подходящият партньор и предварителната подготовка, са категорично най-важни за осъществяването на това приключение. 

Снимка 330185

Източник: iStock

Всъщност едва ли има жена, която да е способна на подобно усещане със случаен партньор. Нали не вярвате много на филмите с хиксовете?

Не е тайна, че ние познаваме тялото си най-добре. Тогава, ако сме тръгнали по пътя на преследването на множествения оргазъм, може да си помогнем чрез докосване. В секундите на върховата кулминация може да продължим усещането чрез ръцете си - може пък и да се получи.