Топ моделът Диана Иванчева отлетя за Египет. Красивата моделка избра по-нетрадиционна дестинация. За разлика от много изпълнителки и моделки, които отскачат често до Дубай, Диана реши да види египетските пирамиди.

Топмоделът Диана Иванчева: Пробих в чужбина без корекции по тялото

Топмоделът Диана Иванчева: Пробих в чужбина без корекции по тялото

Чаровната брюнетка, в момента, е в България за дефилетата на Sofia Fashion Week

Египет е най-гъстонаселената страна в Африка и Близкия изток, и 15-тата най-гъстонаселена в света. Има най-дълга история от която и да е било модерна държава, Египет е страна на древна цивилизация датираща от над 5000 години.

Снимка 293937

Историята на Египет впечатлява със своите богове, владетели, храмове и гробници. Най-известни са трите пирамиди в Гиза, Сфинкса, гробниците в Долината на царете, храмовете в Карнак и Луксор, статуите в Абу Симбел.

Снимка 293936

Египетските пирамиди са архитектурни структури, изградени в Древен Египет. Открити са 138 египетски пирамиди към 2008 година. Най-ранните известни египетски пирамиди са открити в Сакара (Saqqara), селище северозападно от Мемфис. Най-стара от тях е пирамидата на Джосер (строена от 2630 до 2611 г. пр.н.е.) по време на Третата династия. След 2600 г. пр.н.е. в Египет били построени много пирамиди. В строителството им участвали десетки хиляди работници. Пирамидите били свидетелство за почитта към боговете, но същевременно чрез тях фараоните оставяли в историята траен знак за своето съществуване и могъщество. Най-голяма е пирамидата на Хеопс (с височина 147 m и дължина на всяка от четирите страни 230,4 m), която е почти изцяло запазена. 

ВИДЕО: