Airbnb завинаги промени начините ни на пътуване и опознаване на нови места, а тази седмица платформата обогати продуктите си с нова услуга - Airbnb Adventures.

Adventures представлява цялостен пакет, включващ настаняване, храна и набор от приключения, в които можем да се впуснем в най-различни региони на планетата.

Повечето от тях са фокусирани върху нестандартни преживявания, които много хора биха искали да изпитат "преди да ритнат камбаната", казват от Airbnb.

Adventures услугата стартира с наистина невероятна възможност за обиколка на света в рамките на 80 дни, която струва едва 5000 долара (около 8600 лева).

В тази сума са включени всички транспортни разходи, настанявания, такси и дори храна, като е необходимо само да се доберем до Лондон, откъдето тръгва обиколката.

Снимка 429028

Източник: iStock

По време на преживяването пътешествениците ще посетят шест континента и общо 18 държави, сред които са Румъния, Узбекистан, Египет, Йордания, Етиопия, Кения, Непал, Бутан, Тайланд, Китай, Австралия, Нова Зеландия, Япония, САЩ, Еквадор, Чили и Исландия.

Снимка 429030

Източник: iStock

Първото пътуване около света ще започне на 1 септември и ще продължи до 19 ноември, а резервациите ще бъдат отворени съвсем скоро.