Едно предупреждение - че трябва час по-скоро да актуализираме операционната система на смартфона си, обикаля интернет в последните часове. Първоизточник е Carnegie Mellon's Computer Emergency Response Team.

В основата на това предупреждение е възможността да станем жертва на хакерска атака. Този път мобилните ни устройства се оказва податливи през Bluetooth. А зложелателите получават достъп до персоналната информация, която съхраняваме.

Снимка 370659

Източник: iStock

Причината е несъвършеното криптиране на връзката между потребителите. Така хакер, който се намира в обсега на Bluetooth връзката на устройството ни, може да го прихване и да получи всички файлове, които изпращаме уж към телефона на наш познат. 

За да се изчистят недоразуменията и да се предотврати тази възможност, препоръката е да направим ъпдейт на операционната система, пише Forbes. Ако имаме наличен, разбира се.

Google пусна подкаст услуга за Android

Google пусна подкаст услуга за Android

Собствениците на Android слушат 10 пъти по-малко подкасти

Под потенциална заплаха са всички устройства с Android, както и тези с чипове Intel, Qualcomm и Broadcom. В това число влизат и iPhone 8 и X. От Google оповестиха, че са наясно със заплахата и работят по ъпдейти, които да я неутрализират.