Скандалът с умишленото забавяне на стари модели iPhone чрез нови, по-тежки версии iOS, определено бе неприятен за имиджа на Apple.

Apple се извини за драмата с изкуственото забавяне на старите апарати

Apple се извини за драмата с изкуственото забавяне на старите апарати

От компанията настояват, че целта не е да се накарат хората да купуват новия модел

Днес компанията пусна новия iOS 12 за всички модели след iPhone 5S, а ъпдейтът е доста по-различен от предните версии по отношение на скоростта, с която ще работят старите устройства.

Apple, изглежда, са научили урока си и целят да предложат повече коректност в продуктите си.

Много повече бързина

Вместо много нови цветове, иконки и ефекти, iOS 12 носи доста подобрения по ефикасността и скоростта на системата, дори и при по-стари мобилни устройства.

Снимка 218909

От Apple обещават до 40% по-бързо зареждане на приложения и 70% по-бързо пускане на камерата, ако сме с новата операционна система.

Подобренията в скоростта и стабилността на мобилните устройства са още по-осезаеми при iPad Air, който много се затрудняваше с iOS 11.

Най-важното

Screen Time e може би една от най-важните нови услуги, които носи iOS 12.

Снимка 378863

Източник: Apple

Приложението за следене на времето, което прекарваме в социалните мрежи или играейки игри, е изключително полезно и важно, предвид всеобщата склонност да сме постоянно лепнати за екрана.

Работи безпогрешно и дори можем да си слагаме забрана за ползване на определени приложения в определени часове или дни.

Малките неща 

Друга много очаквана промяна е групирането на известията според приложението, от което идват. Това означава, че екранът ни вече няма да е запълнен от различни съобщения от Facebook, Instagram и Snapchat, a всички те ще са групирани в последователност.

Apple представи iOS 12

Какво е новото в iOS 12

Всички промени в операционната система на Apple

iOS 12 предлага и промени в Do Not Disturb режим, както и обновени емоджита. Ъпдейтът е малко по голям от 1.5 GB и вече може да бъде свободно свален от всеки.