Късно вчера компанията Packard Bell анонсира предстоящата си серия лаптопи EasyNote M, която ще се предлага в размери от 14, 15.6 и 17.3-инчови вариации.

Цялата серия е изработена със специално покритие, което не позволява да се "лепят" каквито и да е отпечатъци от пръсти, и ще бъде налична в четири цвята.

Компанията не изневерява създалия се през последните няколко месеца "стандарт" от останалите технологични компании и допълни, че EasyNote M е основно насочен към по-лесен и приятен достъп до социалните мрежи Facebook, Twitter, Flickr и музикалният YouTube.

Към параметрите на серията са включени интересни хардуерни вариации: интелски процесор, с възможност на избор между двуядрен и триядрен (конкретни модели не са обявени), до 8 GB памет, видео карта ATI (отново без да бъде обявен конкретен модел) и до 640 GB твърд диск.

Както повечето ноутбуци и тези от серията EasyNote M ще имат вградена камера, wifi и bluetooth.  Към всичко изброено по-горе ще бъде добавена/инсталирана и пълната версия на Adobe Photoshop Elements 7.

На финал Packard Bell заявиха, че серията EasyNote M ще бъде налична още в края на този месец.