Новият Land Rover Defender е натъпкан с технологии, но британците смятат, че могат да вдигнат летвата още по-високо, внедрявайки система за дистанционно управление в модела.

Jaguar Land Rover и новата технология, която убива бактериите в колите

Нова технология ще убива бактериите в колите

Хипохондриците вече ще се возят спокойно - поне в модел на Jaguar или Land Rover

Defender вече се предлага с технологията 3D Scout, чиито функции в бъдеще ще бъдат разширени и ще включват система за автоматично управление на колата. В момента тя преминава през финални тестове, така че е просто въпрос на време Land Rover да получи необходимите документи и да започне да я вгражда в Defender.

Снимка 445726

Източник: Land Rover

Част от автопилота ще бъде и функция, която ще позволява на шофьорите да излязат от колата и дистанционно да я управляват на кратки разстояния. Идеята зад това е, човек да има максимално добра гледна точка на тежки офроуд терени, без да се налага да е зад волана.

Снимка 445724

Източник: Land Rover

В ежедневието подобна възможност би била от полза при паркиране в тесни пространства, които не позволяват отварянето на вратите.

Снимка 445725

Източник: Land Rover

Всичко това не е новост за Land Rover, които през 2015 г. демонстрираха как управляват дистанционно Range Rover Sport в офроуд условия. По всичко личи, че технологията е в много напреднал стадий на разработка и е въпрос на време да излезе на пазара.