Тази година EA, хората зад FIFA и много други популярни видео игри, след дълги години опити успя да подпише договор с UEFA, който осигурява на собствениците на FIFA 19 възможността да играят във формата на Шампионска лига.

UEFA прекрати договорите си с Konami и PES, a EA се готви да стартира истински световен турнир по FIFA, наречен eChampions League, наподобяващ най-престижната световна лига по футбол.

Турнирът ще стартира в началото на март, като 64 от най-добрите играчи ще продължат към финалите на дигиталната шампионска лига, които ще бъдат излъчвани на живо в интернет и платформата на PS4.

Финалът на шампионската лига на ЕА ще бъде в Мадрид на 31 май, един ден преди финала на истинската UEFA Шампионска лига.

Снимка 388591

Източник: EASports

И както при всеки турнир, и тук има награден фонд за най-добрите с джойстика, като първият ще си тръгне от Испания със сумата от 100 000 долара, а други 185 000 ще бъдат разпределени между останалите най-добри състезатели.

Кристиано Роналдо се похвали с първото копие на FIFA 19

При кой отиде първото копие на FIFA 19

Не е при нас със сигурност

Звучи ни добре - цяла зима тренировки на топло пред телевизора, а напролет - 100 000 долара.

Турнирът ще е квалификационен за надпреварата EA SPORTS FIFA 19 Global Series - глобална инициатива на компанията за игри, която цели да намери най-добрият играч в света. Финалите за "световното" ще са през юли и август 2019 г. 

С какво ще ни изненада FIFA 19

С какво ще ни изненада FIFA 19

Преживяването на геймърите - още по-реално