Ветераните пушачи на пури обикновено ще се хванат за корема и ще се смеят шумно при мисълта за ароматизираните пури. Много хора се оглеждат смутено, дори преди да са попитали за ароматизираните пури в магазина. Важно е обаче, че след време всеки въпрос подлежи на преразглеждане.
Можете просто да влезете в някой магазин за тютюневи изделия, и да си харесате ароматизирана пура или пурета. Разбира се много от пуретите ще ви се сторят меки и сладникави. През последните години обаче технологиите на производството се променят значително.
В миналото ароматът се е придавал на тютюневите листа като те са се накисвали в черешов или ванилов сироп например, но Gurkha Louis XIII, Toraсo, ACID, Alec Bradley и други марки имат нови идеи за това. Gurkha Louis XIII например не накисват и не пръскат с аромат тютюневите листа, а ги оставят да „попият" някой аромат за по-дълго време.
Toraсo е марка, която е известна с това, че използва т. нар. „реагиращи аромати" за своята серия Rum Rumba, които се проявяват при запалването на пурата. ACID използват „ароматна зала", където събират над 200 билки и треви, и растителни масла. Alec Bradley произвежда серията Gourmet Dessert Cigars, в която са използвани естествени аромати, удължаващи вкуса и живота на пурата.